30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Maturita za dveřmi a ty nestíháš? 6 tipů, jak z toho ven!

Ať už jsi jindy pilný student a tentokrát si prostě podcenil přípravu nebo ti byla maturita až do poslední chvíle ukradená, přečti si našich pár tipů, jak se z toho nezbláznit.  Ani ti nejchytřejší z nejchytřejších nebyli vždy (někdy vůbec) vzornými studenty. Tak nevěš hlavu a vzhůru do toho!

Maturita za dveřmi - tipy, jak z toho ven!

1. Volný čas je sprosté slovo

Zní to hrozivě, víme. Pokud však chceš mít maturitu z krku, tak budeš muset něco obětovat. Nový díl seriálu nebo fotbal s kámoši? To bude muset chvíli počkat. Neboj, po zkoušce si svých oblíbených aktivit užiješ do sytosti. Tak se na chvíli hecni!

2. Co se naučíš večer, ráno jako když najdeš

Ověřeným faktem je, že co se naučíš večer, si mnohem lépe zapamatuješ. Tato metoda je nejefektivnější pro ty, kteří mají problémy se spánkem. Koneckonců, před maturitou se neusíná dobře nikomu. Tak ten čas využij!

3. Nenos dříví do lesa

Jak jistě víš, většinu materiálů k maturitě již někdo před tebou zpracoval. Tak neztrácej čas vytvářením svých poznámek, ale mrkni třeba na Seminárky.cz.

4. Bojový plán je základ úspěchu

Čas běží a je třeba se toho naučit co nejvíc! Jak na to? Rozvrhni si svůj čas. Napiš si na papír, co všechno se potřebuješ naučit. Pravděpodobně nestačíš projít celá témata, zkus si tedy projít od každého aspoň kousek. V případě nejvyšší krize vyškrtni to, o čem víš aspoň něco málo.

5. Čti si poznámky v dopravních prostředcích

Tak schválně, kolik času strávíš denně třeba v autobuse nebo tramvaji? Místo zbytečného scrollování na Facebooku a Instagramu si raději pročti poznámky k maturitě. Uvidíš, že i ta cesta nakonec uběhne rychleji. Pro velké snaživce může být dobrým tipem si nahrát materiály jako hlasový záznam, pak si můžeš své namluvené poznámky pouštět ve sluchátcích skoro kdekoliv.

6. Nepanikař!

Ačkoliv se ti může zdát, že to jsou nejhorší chvíle tvého života, snaž se zachovat klid. Vezmi zodpovědnost za předešlou prokrastinaci do svých rukou a zaber! Nezapomínej, že se maturitě říká právem tzv. zkouška dospělosti. Prošla jí však již hromada studentů, tak proč bys neměl i ty?

 

Pokud si přípravu doteď podcenil, podívej se na naše přípravné maturitní kurzy, ve kterých ti jsou k dispozici výuková videa, reálné testy na nečisto a živý webinář s lektorem. Vše, co potřebuješ ke zvládnutí maturity na jednom místě!

 

Online příprava k maturitě

Kurzy obsahují desítky hodin výukových videí, stovky testových otázek k procvičení, vzorové maturitní testy nanečisto a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš maturitu levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.