30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Vše, co je potřeba vědět o didaktickém testu z matematiky

Obecné informace na úvod

Didaktický test z matematiky patří do společné části maturitní zkoušky. Student si může vybrat povinnou či nepovinnou zkoušku z matematiky.

Jak probíhá samotný test?

Test vyplňují maturanti po dobu 120 minut. V případě studenta se specifickými podmínkami je samozřejmě možné časové navýšení.

Samotný test je tvořen uzavřenými (nabízené alternativy), úzce otevřenými (student odpověď sám tvoří – např. numerický výsledek, geometrické konstrukce) a široce otevřenými (student uvádí do záznamového archu i postup řešení) otázkami.

Povolenými pomůckami jsou matematické tabulky, rýsovací potřeby a kalkulačka bez grafického režimu.

maturita z matematiky - didaktický test z matematiky

Přehled všech okruhů didaktického testu z matematiky

1. okruh - Číselné obory

2. okruh - Algebraické výrazy

3. okruh - Rovnice a nerovnice

4. okruh - Funkce

5. okruh - Posloupnosti a finanční matematika

6. okruh - Planimetrie

7. okruh - Stereometrie

8. okruh - Analytická geometrie

9. okruh - Kombinatorika, pravděpodobnost a statistika

 

Co se od tebe očekává?

Ačkoliv může znít didaktický test z matiky děsivě, jeho cílem je otestovat tvoje znalosti základních pojmů ze základní a střední školy. V testu se mohou objevit např. úpravy výrazů, řešení rovnic či úlohy zaměřené na přímou a nepřímou úměru.

Zbytečný stres si ušetříš včasným procvičováním zadání, které se na testech objevily v minulých letech. Komplexní souhrn zadání a řešení z minulých let můžeš najít v tomto článku.

Pokud máš stále obavy o svou úspěšnost u zkoušky, neváhej se přihlásit do našeho přípravného online kurzu (níže), který tě na maturitní zkoušku z matematiky perfektně připraví. Zmáknout maturu nikdy nebylo snazší!

 

Online příprava k maturitě z matematiky

Kurz obsahuje 30 hodin výukových videí, více než 100 testových otázek k procvičení, vzorový maturitní test nanečisto a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš maturitu levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.