30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Chystáš se na střední a děsí tě test z matiky? S našimi tipy už nemusí!

Jednou z prvních vážných zkoušek studijního života, kterými většina z nás projde, je přijímací zkouška na střední školu. Podoba této zkoušky se v jednotlivých letech proměňuje, a proto je třeba se informovat o jejím průběhu pro daný rok v dostatečném předstihu. V tomto článku jsme pro tebe shrnuli základní fakta o didaktickému testu z matiky, kterým budeš muset u přijímaček projít. Informace v tomto článku se týkají přijímací zkoušky na čtyřleté obory.

Co je náplní didaktického testu?

Didaktický test z matematiky prověřuje znalosti studentů ve čtyřech rámcových oblastech – Číslo a proměnná; Závislosti, vztahy, práce s daty; Geometrie v rovině a prostoru a Nestandardní aplikační úlohy a problémy. Jednotlivá témata rozebereme v samostatných článcích, ať víš, jaký typ úloh tě při testu může čekat. Maximální počet bodů je 50, nejnižší hranici pro přijetí si však každá škola volí sama.

přijímací zkoušky na střední školy

Jak test probíhá a jaké jsou povolené pomůcky?

Na vypracování didaktického testu budeš mít u zkoušky přesně 70 minut. Při testu můžeš použít pouze modrou nebo černou propisovací tužku. Kalkulačka či matematicko-fyzikální tabulky jsou u zkoušky zakázané!

Nenech se přijímací zkouškou vyděsit a přihlaš se do našeho přípravného kurzu. Získáš výuková videa, komplexní kurzy, testové otázky s detailním vysvětlením a v neposlední řadě také živý webinář s naším lektorem. Zvládni didakťák z matiky levou zadní!

Online příprava k přijímačkám

Kurz obsahuje výuková videa, testy nanečisto z matematiky, videa s podrobným vysvětlením testových otázek a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš přijímačky levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.