30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Jak se naučit na maturitu s předstihem?

Čeká tě v příštím roce maturitní zkouška a nechceš přípravu na ni podcenit? Přinášíme ti pár rad a tipů, jak si vše rozvrhnout, abys zkoušku zvládl s přehledem. Přece jen, maturita je otevřenými dveřmi ke studiu na vysoké škole a přímou linkou k tvé budoucí pracovní kariéře, tak nenech učení na poslední noc.

 

Co tě vlastně čeká?

Mrkni se, z čeho se zkouška bude skládat a najdi si všechny důležité termíny.

Materiály, materiály, materiály

Numero uno v rámci přípravy jsou materiály k učení. Ať už se jedná o jejich množství či faktickou správnost. Začni s jejich shromažďováním co nejdřív. Můžou to být buď tvé zápisky z hodin, odborné publikace či učebnice vhodné přímo k maturitě, ale nezapomínej ani na řadu materiálů na internetu. O své zápisky se třeba podělí také spolužáci nebo kamarádi z vyšších ročníků, když jim přihodíš nějakou čokoládu nebo je pozveš na něco dobrého.

Naplánuj si strategii učení

Každý z nás ví, jak se mu učí nejlépe. Někdo se nejlépe učí ve stresu, někdo raději poctivě, jiný si látku čte nahlas nebo vše přepisuje. Využití způsobu, který je efektivní přímo pro tebe, ti ušetří hodně času a zbytečných nervů.

Opakování je matka moudrosti

Nečekej, že si zapamatuješ všechny otázky, když si je přečteš den před zkouškou. Opravdovým klíčem k dlouhodobé paměti, je opakování. Ideální frekvencí, jak opakovat učivo je v krátkodobém hledisku 10 minut od učení, potom znovu další den, pak o týden později, jeden měsíc a v tom nejdelším časovém úseku, 5-6 měsíců. Tak má mozek šanci si informace opravdu uložit do paměti. Je jasné, že tato strategie vyjde jen v opravdu ideálním případě, když začneš s učením na začátku školního roku. Nicméně, na opakování nezapomínej!

Vyzkoušej si testy nanečisto

Nic tě na reálnou zkoušku nepřipraví lépe než si vyzkoušet testy, které tě budou čekat i „naostro“. Zkouška totiž netestuje pouze tvou znalost látky, ale třeba také to, jak umíš pracovat v předem vymezeném čase a jak se vyrovnáš se stresem, kterému většina maturantů chtě nechtě při zkoušce propadne.

příprava na maturitu

Pokud máš strach, že se nedokážeš sám připravit na zkoušku, podívej se na naše přípravné maturitní kurzy, ve kterých ti jsou k dispozici výuková videa, reálné testy na nečisto a lektor, který ti bude pořád k dispozici

 

Online příprava k maturitě

Kurzy obsahují desítky hodin výukových videí, stovky testových otázek k procvičení, vzorové maturitní testy nanečisto a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš maturitu levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.