30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

4. okruh - Nestandardní aplikační úlohy

Didaktický test, který čeká studenty čtyřletých oborů v rámci didaktického testu z matematiky, obsahuje 4 okruhy. Čtvrtým, tedy posledním z těchto tematických okruhů jsou Nestandardní aplikační úlohy. Jaké tematické úlohy můžeš čekat v tomto okruhu? Vše jsme pro tebe přehledně shrnuli v tomto článku.

Na jaký typ úloh se při přípravě zaměřit?

V didaktickém testu z matematiky studenti vypracovávají 50 úloh – široce uzavřených, uzavřených, otevřených a široce otevřených. V okruhu týkajícím se Nestandartních úloh můžeš narazit na tento typ úloh:

  • Řešení úloh úsudkem a zdůvodnění způsobu řešení
  • Při řešení praktických problémů využití standardních algoritmů – např. rovnice
  • Řešení jednoduchých strategických a kombinatorických úloh
  • Užití prostorové představivosti při řešení netradičních geometrických úloh

Online příprava k přijímačkám

Kurz obsahuje výuková videa, testy nanečisto z matematiky, videa s podrobným vysvětlením testových otázek a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš přijímačky levou zadní!

 

Příklady úloh z okruhu Nestandardní aplikační úlohy:

zadání přijímacích zkoušek z matematiky

Nestandardní aplikační úlohy patří společně s úlohami z geometrie k nejtěžším otázkám u přijímacích zkoušek na SŠ. Pokud si s těmito úlohami nevíš rady, mrkni na přiložené video, ve kterém ti Dan podrobně vysvětlí, jak nalézt správné odpovědi a jak přemýšlet nad podobným typem úloh. 

Při testu můžeš používat psací a rýsovací potřeby, kalkulačka a tabulky jsou zakázané.

Neváhej se přihlásit do našeho přípravného kurzu a získej výuková videa, komplexní kurzy, testové otázky s detailním vysvětlením a v neposlední řadě také živý webinář s naším lektorem. Zvládni přijímačky z matematiky levou zadní!

Online příprava k přijímačkám

Kurz obsahuje výuková videa, testy nanečisto z matematiky, videa s podrobným vysvětlením testových otázek a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš přijímačky levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.