Košík je prázdný

Angličtina online

Jak se učit angličtinu online

Učit se angličtinu je jednodušší než kdy jindy. Díky obrovskému množství zdrojů, lektorů a médií dostupných online se studium nového jazyka stalo dostupnější, a to pro všechny.

Základem je najít nějaké zajímavé webové stránky na procvičování angličtiny online. Ale pokud jste to už zkoušeli, tak vás taky možná překvapil velký počet webových stránek. 

Kde byste měli začít a jaký je nejlepší web pro studenty angličtiny? Co potřebujete, abyste se naučili anglicky?

  • Slovní zásoba 
  • Anglická gramatika – správné časy, pravopis a interpunkce, abyste mohli správně rozumět.
  • Být schopen/schopna mluvit: se všemi, o všem.

V tomto článku jsem sestavila seznam stránek, které pomůžou při učení se angličtiny online. Tyto webové stránky pomohou studentům angličtiny na jakékoli úrovni.

 

1. Facebook

Já vím, možná si myslíte: "Nebude Facebook více rozptylovat než pomáhat při učení angličtiny?"

I když je pravda, že sociální média mohou odvádět pozornost od vašeho studia, je zde také spousta skvělých zdrojů. Doporučuji především přidat se do různých skupin, kde se můžete spojit s ostatními studenty a sdílet tipy a zdroje, které vám pomohou při studiu.

Nejlepší tip: Změňte jazyková nastavení Facebooku na angličtinu, takže pokaždé, když stránku navštívíte, budete si pomáhat při učení.
 

2. Duolingo

Duolingo je vynikající web pro studenty angličtiny, zvláště pokud se zaměřujete na pravopis a gramatiku.

Duolingo je fajn na novou slovní zásobu, na zlepšení gramatiky pomocí různých her a kvízů. 

 

3. TED

Pokud jste ještě neslyšeli o TED, je to stránka trochu podobná YouTube, takže tam najdete spoustu zajímavých videí na každé téma, které si lze představit.

Přestože účelem těchto stránek není být webovou stránkou pro výuku angličtiny, je to stále skvělý zdroj a je velmi přístupný i pro nerodilé mluvčí. Jednou ze skvělých věcí na videích TED je, že mají na každém z nich anglické titulky. TED je proto skvělá webová stránka, kterou můžete navštívit pro procvičování poslechu angličtiny.

Jako bonus mají také k dispozici přepisy všech svých videí, takže se můžete snadno vrátit k tématu a vybrat si oblasti, se kterými jste se potýkali. 

 

 

4. BBC learning English

Toto je jedno z největších britských médií. Co to znamená? Z tohoto webu získáte zdroje špičkové kvality. Mají taky vyhrazenou sekci pouze pro výukové zdroje pro nerodilé mluvčí angličtiny.

Obsah na jejich webových stránkách je vhodný pro každou úroveň, takže ať už právě začínáte nebo si chcete zdokonalit své dovednosti, najdete zde spoustu užitečných informací, které můžete použít.

Mají dokonce k dispozici celé kurzy, takže můžete efektivně strukturovat své učení. 
 

5. Easy World of English

Easy World of English je vynikající web pro ty, kteří si chtějí zlepšit svou anglickou gramatiku, interpunkci a psaní.

Webová stránka je opravdu snadno použitelná a provede vás každým krokem vašeho procesu učení a je jednou z nejlepších webových stránek, která zahrnuje výslovnost, čtení a odkazy na obrázková slova.

 

6. Activities for ESL students

Tento web pro výuku angličtiny online nabízí širokou škálu aktivit pro ty, kteří se učí angličtinu jako druhý jazyk.

Probíraná témata zahrnují gramatiku, strukturu vět a slovní zásobu. Pro učitele i studenty je často považován za jeden z nejlepších webů pro výuku anglického jazyka.

Je to skvělý zdroj s tolika materiály, že vám nikdy nedojdou věci na práci. Jsou tam křížovky, kvízy, videa a mnoho dalších úkolů. 

 

7. British Council

Jedna z věcí, která se mi na webových stránkách British Council líbí, je to, jak rozdělili výuku angličtiny do sekcí – děti, teenageři a dospělí.

Každá sekce má širokou škálu lekcí pro každou věkovou skupinu. 

 

8. Grammar.net

Pro dospělé i děti může být náročné učit se jen z učebnic. Hodně lidí se učí vizuálně – vidět barvy a grafy nám pomáhají udržet si pozornost.

Naštěstí pro nás v digitální době lze i otřepaná témata, jako je anglická gramatika, oživit zajímavými vizuálními pomůckami. Toto vše najdete na webu grammar.net

 

9. GCFLearnFree.org

Na těchto stránkách se můžete naučit nejen angličtinu, ale také matematiku, základní počítačové programy a čtenářské dovednosti. Zároveň si můžete rozšířit slovní zásobu. 

 

10. Netflix a Spotify

I když Netflix nenahrazuje aktivní lekce, může být skvělým způsobem, jak si udržet angličtinu ve dnech, kdy nemáte motivaci sednout si na lekci. Filmy si můžete pouštět vždy s titulky.

A jak může Spotify pomoci naučit se anglicky? Písničky jsou skvělý způsob, jak si procvičit poslech – a mluvení, pokud si chcete zazpívat. Kromě písniček můžete taky poslouchat podcasty na téma, které je pro vás zajímavé.

 

Existuje opravdu mnoho skvělých webových stránek, které vám pomohou naučit se anglicky online, a tyto byly moje oblíbené. Poskytnou vám skvělé rady, tipy a triky, které vám pomohou snadno se s angličtinou více seznámit.

 

Online doučování angličtiny pro SŠ

Kurz obsahuje veškerou středoškolskou angličtinu ve formě videí, pdf listů a testovacích cvičení.

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.