30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

SŠ obory #1: Střední odborná učiliště

Přemýšlíš, kam na střední a váháš nad učňákem? Pokud už teď víš, že tě neláká jít na vysokou a chceš se vyučit raději něčemu praktickému, střední škola s výučním listem je super volba. Pokud nevíš, jaké zaměření můžeš na učňáku čekat, nemusíš mít obavy. Vybírat můžeš jak z technicky zaměřených, tak i z umělecky či gastronomicky zaměřených oborů. Truhlář, umělecký rytec, ošetřovatel nebo cukrář? To vše s výučním listem hravě zvládneš!

Asi to bude něco technického

Děják tě nikdy nebavil a ze zeměpisu máš husí kůži ještě teď? Pak možná toužíš jít konečně dělat něco praktického vlastníma rukama. Střední odborné školy s výučním listem nabízí opravdu hodně technicky zaměřených oborů. Ať už je to automechanik, zedník, karosář nebo instalatér, pokud chceš něco praktického, svůj obor si určitě vybereš.

Chci pracovat rukama, ale ke stroji mě nikdo nedostane

Řekněme, že bys šel klidně studovat umění, ale je to na tebe moc teoretické, raději by ses na něm podílel vlastníma rukama. Pro tebe jsou tady obory jako umělecký rytec, umělecký štukatér či sklenář. Podobně laděné obory jsou ještě např. knihař či reprodukční grafik. Své vlastní umění pak můžeš uplatnit např. jako cukrář či kovář.

Rybář, zemědělec nebo včelař?

Pokud máš blízko k přírodě, ale nechtějí se ti trávit roky na veterině, můžeš si vybrat obor s výučním listem, který tě na tuto dráhu rovněž nasměruje.

 

Jak vidíš, střední školy s výučním oborem mají opravdu kvantum oborů, a to jsme jich tady zmínili jen pár. Pokud preferuješ manuální práci, před prací „hlavou“, je to jasná volba!

 

Online příprava k přijímačkám

Kurzy obsahují testy nanečisto z matematiky a češtiny, výuková videa s podrobným vysvětlením testových otázek a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš přijímačky levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.