30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

SŠ obory #3: Církevní školy

Jsi náboženský založený/á a chceš navštěvovat i nábožensky zaměřenou střední školu? I takové školy v Česku máme! Církevní školy samozřejmě jedou klasicky podle všeobecného učebního plánu, nicméně svým zaměřením utvářejí náboženské hodnoty a poznání studentů. Předmět náboženství je povětšinou nabízený jako nepovinný, takže se nemusíš bát, že by tě někdo nutil ho navštěvovat, pokud nebudeš chtít.

Učební plány se na 90% shodují s plány státních středních škol. Možná si kladeš otázku, zda musíš být ty nebo tví rodiče v církvi, abys mohl takovou školu navštěvovat. Dobrá zpráva – nemusíš! Je to tedy čistě na tobě, zda se rozhodneš tuto školu studovat.

Typy církevních středních škol:

  • Katolické
  • Protestantské
  • Židovské
  • Jiné konfesní

I církevní střední školy mohou mít své specifické zaměření. Proto můžeš najít např. církevní konzervatoř, církevní zdravotnickou školu či katolické gymnázium.

Přijímačky na církevní se neliší od přijímaček na státní školy. Záleží pak, na jakou školu se hlásíš, pokud to bude např. konzervatoř, přijímačky budou odpovídat přijímačkám konaným na konzervatořích. Výběr pak už záleží jen na tobě.

S přípravou na přijímačky ti může pomoct náš online kurz, který můžeš absolvovat z pohodlí svého domova.

 

Online příprava k přijímačkám

Kurzy obsahují testy nanečisto z matematiky a češtiny, výuková videa s podrobným vysvětlením testových otázek a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš přijímačky levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.