Košík je prázdný

Kurzy angličtiny

Začít se učit nový jazyk je vzrušující, ale může to taky být zastrašující, protože, kde vůbec začít?

Mnoho lidí začíná svou cestu jazykového vzdělávání pomocí aplikace. Přestože jsou aplikace skvělé nástroje, pokud se chcete opravdu rychle naučit nový jazyk, potřebujete jasné zaměření a cíl. Kurzy jsou mnohem více komplexní, naučí vás psát a číst v angličtině, krok za krokem. Není třeba, abyste zjišťovali, co se naučit – obsah je jasně daný. 

Revoluce online vzdělávání přinesla mnoho výhod lidem na celém světě. V tomto článku se podíváme na 10 online kurzů angličtiny pro začátečníky.

Když se teprve začínáte učit angličtinu, můžete být v pokušení využít všechny bezplatné zdroje, které máte k dispozici, včetně videí a aplikací na výuku jazyků na YouTube. Může však být obtížné najít vše, co potřebujete, pouze pomocí těchto zdrojů. Chcete si zlepšit angličtinu pomocí strukturovaného plánu? Pak jsou online kurzy přesně to, co hledáte.

 

1. Edufix

Edufix nabízí propracované videokurzy přímo pro školy. Pokud se připravujete na zkoušku – příjímací zkoušky, maturity, tak si můžete vyzkoušet mnoho vzorových testů, které simulují reálné zkoušky.  Pro angličtinu tam najdete dva základní velké kurzy. Jeden slouží pro přípravu na státní maturitu z angličtiny, druhý se zaměřuje na středoškolskou angličtinu. Můžete se učit z pohodlí domova a videa si můžete přehrávat, kolikrát chcete.

 

2. Coursera

Coursera je světově proslulá online vzdělávací platforma, kde se můžete učit prostřednictvím video přednášek, kvízů a projektů s vlastním tempem. Mají však pouze dva kurzy, které jsou specializované pro začátečníky v angličtině. Tyto kurzy pokrývají jednoduché konverzační dovednosti i obchodní angličtinu.

Po absolvování 7denní bezplatné zkušební verze stojí tyto kurzy 39 – 49 USD měsíčně, což může být docela drahé. Čím rychleji však kurz dokončíte, tím více peněz můžete ušetřit.

 

 

3. Udemy

Ve srovnání s Courserou nabízí Udemy širokou škálu kurzů angličtiny pro začátečníky. Patří sem jejich nejoblíbenější kurz „English for beginners: Intensive Spoken Course.“

Pro zahájení kurzů na Udemy není nutná předchozí znalost angličtiny. Vše, co potřebujete, jsou 4 hodiny týdně mluvit anglicky, když vás nikdo neruší, a také notebook, telefon a sluchátka, abyste jasně slyšeli výslovnost. Mějte však na paměti, že budete plně spoléhat na nahrávky celého kurzu. To znamená, že od lektora angličtiny nedostanete živou zpětnou vazbu. Ačkoli to něco stojí, většina kurzů Udemy je cenově dostupná a jejich webové stránky často nabízejí speciální nabídky pro nové studenty.

 

4. Alison

Jako jedna z prvních bezplatných online výukových platforem na světě nabízí Alison poměrně širokou škálu kurzů angličtiny. Můžete najít mnoho kurzů angličtiny zaměřených na různá témata nebo odvětví.

Alison vydělává většinu svých peněz prostřednictvím reklamy, což může způsobit, že jejich online zážitek je docela rušivý. Ale stojí za to mít na paměti, že reklama je důvodem, proč vám Alison může přinést všechny tyto anglické studijní materiály zdarma.

 

5. MOOEC (Massive Open Online English Course)

MOOEC je webová stránka zcela zaměřená na poskytování užitečných zdrojů pro studenty ESL s bezplatnými online kurzy angličtiny na světových univerzitách a vysokých školách. Můžete si vybrat mezi studijními materiály, které se zabývají všemi různými dovednostmi v anglickém jazyce: mluvení, čtení, psaní a poslech.

Obsah kurzu byl vyvinut pro různé potřeby, zejména obchodní angličtinu, angličtinu pro akademické studium a způsob, jak zlepšit své dovednosti u zkoušek z angličtiny. Kombinuje video, kvízy a cvičení pro jednoduchý, krok za krokem kurz angličtiny.

 

6. BBC Learn English

BBC hrdě říká, že „inspirují studium jazyků již od roku 1943“. A na jejich webových stránkách můžete jasně vidět, že výuku angličtiny berou vážně!

Jejich studijní zdroje a materiály ke kurzům jsou aktuální a téměř denně přibývají nová cvičení, kvízy a výzvy. Jednou z nejlepších funkcí je, že se můžete naučit novou slovní zásobu z nejnovějších zpráv.

Existuje spousta materiálů, které vám pomohou posílit vaše gramatiku a poslech. Tyto materiály jsou zcela otevřené, takže není třeba vytvářet účet ani nic platit. Mějte však na paměti, že informace zde jsou poměrně omezené, a přestože jde o užitečný zdroj, možná budete potřebovat hlubší kurz, abyste své dovednosti dále rozvinuli.

 

7. Perfectly Spoken

Kurzy Perfectly Spoken vytvářejí specialisté na zkoušky IELTS a Cambridge English. Díky hlubokým znalostem zkoušek tito specialisté vědí, co je potřeba k vytvoření užitečného materiálu kurzu pro začátečníky v angličtině.

S Perfectly Spoken si můžete procvičit své dovednosti prostřednictvím předem nahraných video lekcí. Můžete si také otestovat své znalosti po každé lekci a stáhnout si aktivity k procvičování ve svém volném čase. 

 

8.  ESOL Courses

Kurzy ESOL jsou velmi podobné kurzům MOOEC, protože obsahují různé bezplatné materiály pro kurzy každé z jazykových dovedností. K dispozici je široká škála seznamů slovní zásoby, her a kvízů, které vyhovují jakékoli jazykové úrovni.

Obsah kurzu je snadno použitelný a hry „spoj slovo s obrázkem“ jsou velmi jednoduché (možná až příliš jednoduché pro středně pokročilé studenty). 

 

9. EnglishClass101

EnglishClass101 je kurz pro dospělé studenty a kombinuje video a audio lekce s písemným shrnutím. Pro přístup do kurzu můžete použít svůj notebook nebo si stáhnout jejich aplikaci a učit se kdekoli a kdykoli.

Zatímco některé lekce a zdroje jsou k dispozici zdarma, pokročilejší funkce vyžadují placené členství. Toto členství také zahrnuje kartičky a kvízy a také funkci, která vám umožní zaznamenat vaši výslovnost a porovnat ji s rodilými mluvčími angličtiny. 

Komunitní fórum EnglishClass101 vám také umožňuje komunikovat s ostatními studenty angličtiny, abyste si navzájem pomohli posílit své dovednosti.

 

10. ABA English

ABA English má jedinečný přístup ke studiu anglického jazyka. Každý kurz je rozdělen do 5 částí: film, mluvení, lekce, slovní zásoba a hodnocení.

Zde přichází jedinečná část: každá jednotka začíná krátkým filmem, kde herci, kteří jsou rodilými mluvčími angličtiny, hrají každodenní situace. Prostřednictvím filmu pocítíte různé emoce a ztotožníte se s postavami. S více než 1000 cvičeními na psaní, gramatiku, výslovnost a slovní zásobu se naučíte něco nového, co můžete rovnou uvést do praxe.

 

Online doučování angličtiny pro SŠ

Kurz obsahuje veškerou středoškolskou angličtinu ve formě videí, pdf listů a testovacích cvičení.

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.