30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Maturita z angličtiny/němčiny - tematické okruhy

Chystáš se letos maturovat z angličtiny nebo z němčiny? Připravili jsme pro tebe stručný průvodce jednotlivými částmi zkoušky. V tomto článku najdeš souhrnné informace týkající požadavků na tematické okruhy.

Jaká témata můžeš čekat?

Osobní a společenský život – já a moje rodina (např. osobní charakteristiky, rodinné vztahy), osobní vztahy a komunikace (např. přátelé), domov a bydlení (např. můj pokoj/dům), volnočasové a společenské aktivity (např. kulturní a sportovní aktivity, koníčky a zájmy), prázdniny a významné události, plány do budoucna (např. profesní, studijní)

Každodenní život – život doma (např. stravování, nakupování, každodenní povinnosti), školní život (např. výuka, cesta do školy), zdraví a životní styl (např. péče o zdraví, hygienické návyky, vzhled)

Svět kolem nás – město a region, ve kterém žiji (např. dopravní infrastruktura, služby, bydlení, kulturní vyžití, zajímavá místa, lidé), lidé a společnost (např. vztahy mezi lidmi příroda a životní prostředí (např. ochrana životního prostředí, počasí); tradice a zvyky (např. svátky a s nimi spojené tradice); doprava a cestování (např. cestování do zahraničí, turistika); život v jiných zemích (např. mateřský jazyk / cizí jazyk, místa, zvyky, lidé); aktuální události (např. sportovní a kulturní) apod.

maturita z AJ - tematické okruhy

Komunikační situace

Oblast osobní – týká se vlastní osoby žáka. Tématem mohou být koníčky, osobní názory. Odehrávají se ve formě korespondence nebo telefonického hovoru, rozhovoru v rámci rodinné oslavy, setkání s přáteli atp.

Oblast veřejná – tématy mohou být např. realizace ubytování, koupě bytu, jednání na úřadě, využití zdravotnických potřeb atp.

Oblast vzdělávací – tématem může být např. výuka v jazykovém kurzu, prezentace ve třídě, pohovor s uchazečem o studium atp.

Oblast pracovní – tématem může být např. pohovor uchazeče o zaměstnání, brigádu nebo sezónní práci

Neváhej se přihlásit do našeho přípravného kurzu a získej výuková videa, komplexní kurzy, testové otázky s detailním vysvětlením a v neposlední řadě také živý webinář s naším lektorem. Zvládni maturitu z angličtiny levou zadní!

 

Online příprava k maturitě z angličtiny

Kurz obsahuje 4 hodiny výukových videí, více než 250 testových otázek k procvičení, vzorový maturitní test nanečisto a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš maturitu levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.