Košík je prázdný

Čekají tě letos přijímačky na střední? Přečti si, jak vyzrát na didakťák z češtiny

Jednou z prvních vážných zkoušek studijního života, kterými většina z nás projde, je přijímací zkouška na střední školu. Podoba této zkoušky se v jednotlivých letech proměňuje, a proto je třeba se informovat o jejím průběhu pro daný rok v dostatečném předstihu. V tomto článku jsme pro tebe shrnuli základní fakta o didaktickému testu z češtiny, kterým budeš muset u přijímaček projít. Informace v tomto článku se týkají přijímací zkoušky na čtyřleté obory.

Co je náplní didaktického testu?

Didaktický test z českého jazyka a literatury prověřuje znalosti studentů ve čtyřech rámcových oblastech – jazyková výchova, komunikační a slohová výchova a literární výchova. Co si pod těmito pojmy představit? Didaktický test se skládá ze 7 okruhů, jimiž jsou: Pravidla českého pravopisu, Slovní zásoba a tvorba slov, Skladba, Tvarosloví, Porozumění textu, Slohová výchova a Literární výchova. Jednotlivá témata pro tebe zpracujeme v samostatných článcích, abys přesně věděl/a, jaký typ úloh můžeš při testu čekat. Test obsahuje 50 otevřených a uzavřených úloh. Maximální počet bodů, který můžeš u testu získat, je 50 bodů. Nejnižší hranici pro přijetí si však nastavují školy podle svých kritérií.

Přijímačky na střední - didaktický test z češtiny

Jak test probíhá a jaké jsou povolené pomůcky?

Na vypracování didaktického testu budeš mít u zkoušky přesně 60 minut. Při testu můžeš použít pouze modrou nebo černou propisovací tužku. Slovníky či Pravidla českého pravopisu jsou přísně zakázány.

Nenech se přijímací zkouškou vyděsit a přihlaš se do našeho přípravného kurzu. Získáš výuková videa, komplexní kurzy, testové otázky s detailním vysvětlením a v neposlední řadě také živý webinář s naším lektorem. Zvládni didakťák z češtiny levou zadní!

 

Online příprava k přijímačkám

Kurz obsahuje výuková videa, testy nanečisto z češtiny, videa s podrobným vysvětlením testových otázek a živý webinář s lektorem. S tímto zvládneš přijímačky levou zadní!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.