30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Virové šílenství a školní docházka

Čeká tě 1. září opět cesta do školy a už se ti z těch zákazů a příkazů, které se mění každý den, motá hlava? Připravili jsme pro tebe krátké shrnutí, aby ses v tom dokázal zorientovat!

Roušky sem, roušky tam

Nejprve to vypadalo, že budeme po školních chodbách chodit zahaleni do roušek, které budeme ještě k tomu měnit několikrát denně. Nicméně, poslední stanoviska ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha dává zelenou pro školní docházku bez roušek. Ovšem, ještě není vyhráno, pokud se situace zhorší, stejně nás roušky neminou! Aktuálně se situace řídí podle „koronavirového semaforu,“ který ukazují level nákazy. V případě oranžové barvy se jedná o komunitní šíření a budou nutné roušky.

Účast na vzdálené výuce bude povinná

Nejedná se o řešení v běžném provozu, pouze kdyby znovu nastal nouzový stav a školy musely být uzavřeny. Výuka by tak opět probíhala na počítači s internetovým připojením, tentokrát však povinně. Při jarní situaci nebyla tato výuka nijak legislativně upravená, a proto vláda přišla s novelou školského zákona.

Hromadné školní akce v ohrožení

Manuál, který dostaly školy od ministerstva ohledně COVID-19, nedoporučuje pořádání hromadných akcí. V ohrožení jsou tak školní výlety, i oblíbené maturitní plesy či sportovní utkání.

Situace ohledně virové nákazy je velmi nejasná a opatření se mění každým dnem. Není jednoduché se v nich zorientovat a s postupem času je čím dál těžší je důsledně dodržovat. Jak se však říká, naděje umírá poslední, a proto se držme spolu, půjde to líp!

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.