30% sleva na maturitní a přijímačkové kurzy vyprší za . Získat kurz s 30% slevou!
Košík je prázdný

Procvičování angličtiny

Nejlepší aktivity, díky kterým si procvičíte angličtinu

Bez správných aktivit může být učení se angličtiny nudné a může vás to rychle odradit. A tak výběr těch správných aktivit na procvičování je víc než důležité. Učení pak bude zábavné, dostatečně náročné a taky efektivní.

V tomto článku vám představím 8 aktivit, které jsou mezi studenty považovány za nejvíce populární. Věřím, že po přečtení článku budete mít chuť si aspoň jednu z těchto aktivit vyzkoušet.

 

1. Dívání se na filmy a TV shows

Sledování filmů a televizních pořadů je jedním z nejzábavnějších a nejuvolněnějších způsobů, jak se učit jazyky. Existuje však několik technik, jak proměnit váš televizní čas v aktivní jazykové cvičení.

Jedním ze způsobů je ponechat titulky v angličtině. Ale pokud to je stále příliš těžké, tak si titulky dejte nejprve v češtině a poté se znovu podívat na film s anglickými titulky. Tímto způsobem můžete porozumět příběhu a kontextu, než se zaměříte na jazyk.

 

2. Čtení krátkých textů

Angličtina je zdaleka nejdominantnějším jazykem na internetu – na výběr je tolik článků, fór a blogů. Pokud byste chtěli, mohli byste si každý den procvičovat své čtenářské dovednosti s novým materiálem.

Skvělý způsob, jak získat krátký anglický obsah založený na vašich zájmech, je prostřednictvím zpravodajů, anglicky „newsletter“. Stačí vygooglit „the best _______newsletter“.  A do prázdného políčka napíšete téma, které vás zajímá.

Hledáte extra výzvu? Přepněte si nastavení telefonu a vyhledávače na angličtinu, aby každé vyhledávání Google bylo také v angličtině.

 

3. Poslouchání písniček

Máte štěstí, protože anglické písničky jsou všude. Učení se textů písní je skvělý způsob, jak si osvojit novou slovní zásobu a zároveň si to užít.

Můžete také použít aplikace k výuce angličtiny s hudbou, jako je Lyricstraining, která přemění hudební videa na cvičení pro vyplnění mezer.

 

4. Youtube videa

Youtube je jedním z nejoblíbenějších světových zdrojů zábavy. Můžete strávit hodiny sledováním videa za videem.

Přepněte si jazyk YouTube na angličtinu a svou polohu na USA a každý den narazíte na spoustu nového anglického obsahu.

Pokud hledáte zábavu v angličtině přes Youtube, pak doporučuji například TED Talks. A zapněte si titulky, abyste lépe porozuměli a naučili se novou slovní zásobu.

 

5. Poslouchání podcastu

Podcasty jsou každým rokem stále populárnější a je snadné pochopit proč. Poskytují vám možnost multitaskingu, zatímco budete poslouchat neuvěřitelný nový obsah. To znamená, že můžete jet ve vlaku, uklízet dům nebo si jít zaběhat a zároveň si procvičit své dovednosti v angličtině. Win-win!

Co vás možná ale nenapadlo, je to, že podcast můžete zpomalit a dělat si poznámky k nové slovní zásobě. Můžete také pozorně poslouchat zvuky a rytmy angličtiny, opakovat si spolu s podcastem výslovnost.

Můžete najít tolik podcastů na stovky témat, které vám pomohou naučit se specializovanou slovní zásobu. Například tyto:

  • Pro vyprávění: S-Town.
  • Pro vědu: Science Friday
  • Pro sebezdokonalení: The Tim Ferriss Show.

 

6. Mluvení s lidmi anglicky

Pokud už zvládáte základy, určitě vás napadlo, že byste rádi otestovali vaše znalosti v reálném životě. Není nic jednoduššího než to, že na vaší příští zahraniční dovolené zvolíte destinaci, kde si angličtinu procvičíte.

A pokud cestování není ve vašich plánech, tak nezoufejte. Ve vašem okolí je více cizinců, než si možná uvědomujete.

Doporučuji hledat na Facebooku skupiny jako „Expacts in ______“ nebo „Foreigners in ______“ A do mezery si doplňte město.

 

7. Používání aplikací pro učení se jazyků

Existuje spousta skvělých bezplatných aplikací, takže si můžete začít zapamatovat slova, ať jste kdekoli!

Aplikace na učení se slov:

  • Tinycards
  • Memrise
  • Word Power Lite
  • Quizlet
  • Duolingo

 

8. Zúčastnit se online kurzu

Online kurzy jsou skvělým pomocníkem. V dnešní době si můžete vybrat individuální i skupinový kurz. Můžete si vybrat kurz časově ohraničený i takový, který děláte, když vy máte čas. Navíc ceny kurzů jsou dostupné pro všechny.

 

Online doučování angličtiny pro SŠ

Kurz obsahuje veškerou středoškolskou angličtinu ve formě videí, pdf listů a testovacích cvičení.

Byl pro tebe tento článek užitečný? Nasdílej ho svým kamarádům.